Lemoncurd cupcake m italiensk marengs

Dette er en citroncupcake, pyntet en italiensk marengs. Ved at udhule kagen og komme en lille skefuld Lemon curd (citronsmør) i gør man denne cupcake meget luftig og skarp. Citronen er altid et populært alternativ til chokolade og vaniljedesserter.








Dej:
125 g hvedemel
150 g sukker
1½ tsk bagepulver
2 spsk revet citronskal
40 gr smør stuetemp.
1½ dl sødmælk
1 æg

Marengs:

180 gr sukker
50 g vand
70 gr æggehvider
sukkertermometer


Forvarm ovnen til 170 grader                                          giver ca 12 cupcakes

Cupcake:

Kom mel, sukker, bagepulver, citronskal og smør i en rørremaskine med en flad spartel og pisk for lav hastighed, til alt er godt blandet og sandet i konsistensen.
Hæld gradvis mælken i, og pisk det det netop er blandet.

Kom ægget i melblandingen, og fortsæt med at piske, til det netop er indarbejdet. Rør ikke for længe.

Fyld formene 2/3 og bag dem ca. i 20-25 minutter

Når cupcaken er kold kan en lille mængde af dejen tage ud fra midten, og erstattes af lemoncurd.

Marengs:

Bland 150 gr sukker i vandet og kog det op til 120-125 grader
Pisk æggehviderne med resten af sukkeret for sig.
Når sukkerlagen er afkølet til 110-115 grader hældes den langsomt i en tynd stråle ned i æggehvidemassen. Pisk på laveste trin
Pisk hurtigt i nogle minutter derefter langsommere, indtil massen er kølet af..

Sprøjt eller smør massen ud over cupcaken.
Brænd til sidst marengsen med en gasbrænder.

Husk på!!!!! at dej hæver bedst, hvis så mange ting som muligt er stuetemp. og så mange ting som muligt er siet.  (og man bruger IKKE margarine men lurpak)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 kommentarer:

Send en kommentar